Англійської мови стане ще більше

27.07.2015 14:14

 

У неділю 26 липня 2015 року в ефірі семи українських телеканалів («Україна», ICTV, «1+1», СТБ, «Еспресо TV», «UA: Перший» і 5 канал) у програмі «10 хвилин з Прем'єр-міністром» Арсеній Яценюк проінформував громадян країни про реформи та діяльність Уряду у системі освіти.

Зокрема він сказав, що доручив збільшити кількість годин вивчення школярами іноземних мов: "Світ змінився, і для того щоб ти був конкурентоспроможним у цьому світі, ти повинен знати багато іноземних мов. Це ще одне джерело знань. Саме тому я дав доручення збільшити кількість годин у середній школі для вивчення іноземних мов", – сказав Яценюк.

Він зазначив, що цього року Уряд додатково виділив 2,5 мільярда гривень на середню освіту. Урядом прийнято рішення за рахунок скорочення витрат на Парламент та на Кабінет Міністрів України виділити 180 мільйонів гривень на придбання підручників для наших дітей. За словами премєр-міністра, це 50% компенсації вартості такого підручника, інших 50% повинна виділити місцева влада.

Щодо середньої освіти Аресеній Яценюк наголосив на важливості якості освіти у школах. «Школа повинна відповідати високим стандартам, які дають знання, а не просто витрачають час учнів і бюджетні гроші», - підкреслив Прем’єр-міністр.