Міністерство освіти і профспілка захищає освітян

21.12.2014 13:52

У пятницю 19 грудня 2014 року обговорювалось питання захисту педагогів від можливих скорочень та зменшення заробітної плати. 

Міністерство освіти і науки предсталяли міністр Сергій Квіт, заступник Міністра освіти і науки - керівник апарату Олексій Дніпров та представники МОН. Профспілкова сторона також була представлена  очільником  Профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова, заступники Голови Профспілки Сергій Романюк, Володимир Цвих та голова Чернігівської обласної організації Профспілки Тетяна Матвеєва.

Під час зустрічі мова йшла про недопущення скорочення фінансування галузі освіти в наступному році, що призведе до погіршення якості освітніх послуг від дитячого садочка до вищої школи.

Особлива увага була приділена формуванню освітянського бюджету на 2015 рік й передбачення у ньому соціально-економічних видатків. Також обговорено ряд інших актуальних питань.

У підсумку робочої зустрічі соціальні партнери домовилися координувати подальші спільні дії у вирішення окреслених завдань щодо дотримання конституційних прав та гарантій освітян, - повідомив сайт ЦК Ппрофспілки.