Серпневі учительські конференції в цьому році пройдуть також дистанційно?

22.07.2014 13:17

Яу вже повідослялось освітнє відомство відповідним наказом визначло дату проведення у Києві підідсумкової колегії Міністерства освіти і науки України. Вона буде проведена у пятницю 22 серпня 2014 року і присвячена підсумкам розвитку дошкільної, загальної, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2013/14 навчальному році та завданням на 2014/15 навчальний рік.

"Не маємо наміру й далі зберігати «традицію» проводити масові збори людей, які витрачають гроші й втрачають робочий час, щоб цілими делегаціями прибути до Києва, - повідомив на власній ссторнці у Фейсбук заступник міністра освіти і науки Павло Полянський, - заповнити величезну залу, прослухати доповідь; декілька людей у відповідь прочитають з папірця «правильні» речі та й роз’їдуться. Тим більше, що цьогоріч колеги з Донбасу ще й наражалися б на небезпеку". 

Вже в самому наказі Сергія Квіта говорилось, що засідання підсумкової колегії буде проведено в режимі відеоконференцзв'язку.

На засіданні, що проходило в міністерстві було принйято рішення, що колегія відбуватиметься у спосіб інтерактивного діалогу, дискусії через мережу регіональних представництв «Укртелекому» із застосуванням телекомунікації.  

"На порядок денний виноситиметься одне, по суті, питання: нова модель української шкільної освіти у контексті підписання Угоди про асоціацію з ЄС. В рамках дискусії з цього питання також буде обговорено «дорожню карту» на 2014-2015 навчальний рік. Дякую Лілії Гриневич, Ігорю Лікарчуку та іншим колегам за креативні ідеї, - розповів Павло Броніславович. - Ситуація у країні украй складна й з політичного, й з фінансового боку, але є політична воля політичного проводу до справжньої модернізації шкільної освіти. Кращого шансу у найближчій перспективі може не трапитись. Всі пропоновані новації вдасться втілити в життя лише тоді, коли вони будуть підтримані більшістю суспільства, освітян, експертного середовища.