Вступайте до Гарварда або Стенфорда за урядові 100 тисяч доларів

20.12.2015 11:04

Урядовий фонд Western NIS Enterprise Fund заплатить до ста тисяч доларів тому, хто вступить до Гарварда або Стенфорда.

Американський благодійний фонд пропонує щедрі стипендії українцям, які хочуть навчатися в найкращих бізнес-школах Сполучених Штатів. Усе, що треба зробити, – успішно скласти вступні іспити. Далі не доведеться перейматися тим, де взяти гроші – програма обіцяє покрити до 100 % витрат на освіту. У фонді, створеному американським урядом, вважають інвестиції в людей найперспективнішими, - повідомляє Голос Америки

Зазвичай українські абітурієнти навіть не пробували подаватися до бізнес-шкіл у США, оскільки навчання там коштує до 100 тисяч доларів. Тому українців дуже мало в американських вишах. Дипломи MBA отримує щонайбільше 10-15 студентів на рік. У фонді хочуть довести це число бодай до двох сотень, як у поляків чи турків. П’ятеро українців уже скористалися стипендіями фонду цього року. У 2016-му по вищу бізнес-освіту до США поїдуть 40 стипендіатів. Як кажуть у фонді, фінансових обмежень немає – навчання готові оплатити кожному, хто пройде до Гарварда чи Стенфорда.

«Це внесок Сполучених Штатів у побудову сучасної, відкритої до світу успішної України. Це частина нашої довгострокової стратегії з розвитку людського потенціалу вашої країни, перетворення її в конкурентну державу, – заявляє посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. – Тому ключова умова: після отримання освіти ви не зможете залишитися у Сполучених Штатах. Ми, звісно, вітаємо внесок талановитих українців у нашу економіку, але суть цієї програми – що ви повертаєтеся додому і допомагаєте будувати вашу країну».