"Учитель року-2015": конкурс за старим графіком

18.09.2014 16:16

Сьогодні, у четвер 18 вересня 2014 року Міністерство освіти і науки України дало старт традиційному конкурсу "Учитель року".

Ще влітку обгворювалось питання про рефоомування даного конкурсу, аж до його можливої ліквідації. Про це ми писали на нашому сайті ще 6 липня 2014 року. Однак не так сталось, як гадалось. Ніяких реформ. Все по-старому. 

Від так, у міністерському наказі № 1053   "Про проведення всеукраїнськогоконкурсу «Учитель року – 2015» за підписом тимчасово виконуючої обов’язки Міністра Ірини Совсун (на час поки міністр С. Квіт був з робочою поїздкою в США з 11 по 18 вересня) коротко говориться про графік проведення конкурсу. Він ідентичний до того, який був до 2012 року включно. 

Конкурс відбудеться у три тури: перший (районний, міський) – грудень 2014 року, другий (обласний, міський – у м. Київ) – грудень 2014 року - січень 2015 року, третій (заключний) – квітень-травень 2015 року.

Центральний оргкомітет всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» очолив заступник міністра освіти Павло Полянський разом із заступником  директора Державної наукової установи «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки України Юрієм Завалевським (заступник голови) та завідуваче сектору інноваційної діяльності відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи Державної  наукової  установи «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки України Тетяною Репчанською  (відповідальний секретар центрального оргкомітету).

Крім керівників освітніх установ та громадських організацій до оргкомітету ввійшли також минулорічні переможці Конкурсу «Учитель року-2014»: Сергій Коваленко - директор НВК «Олександрійський колегіум - спеціалізована школа» Олександрійської міської ради Кіровоградської області,  Олександр Красота - вчитель географії Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ст. Вільшанської районної ради Кіровоградської області та Євген Мотурнак - вчитель інформатики навчально-виховного комплексу № 100 м. Дніпропетровська. 


Всього в складі оргкомітету - 25 членів. До 15 грудня 2014 р. Центральному оргкомітету Конкурсу необхідно підготувати пропозиції щодо складу журі третього (заключного) туру Конкурсу.

В названому документі не вкзауються предмети конкурсу. Як стало відомо нам, їх, традиційно, в 2014-2015 н. році буде пять номінацій - українська мова і література;  правознавство;  хімія;   музичне мистецтво  та  класний керівник.

Бажаємо успіхів учасникам конкурсу "Учитель року-2015".