1 вересня - менше учнів (3,5 млн.) та шкіл (16,6 тис.)

29.08.2014 15:51

Кількість загальноосвітніх навчальних закладів в Україні зменшилась до 16,6 тис. з 19,9 тис. (у березні 2012 р.) Також зменшилась майже на 0,8 млн. і кількість школярів. Причину цього назвав на брифінгу у Будинку Уряду 29 серпня заступник міністра освіти і науки Павло Полянський: з-під управління Міністра освіти і науки «випадають» навчальні заклади АР Крим і м. Севастополь та майже 300 навчальних закладів на захоплених терористами територіях Луганської та Донецької областей.

В той же час, зростає кількість першокласників. У 2014 році вперше за парти сяде 438 тисяч учнів 1-х класів. Це навіть більше, ніж було у 2012 та 2013 роках, коли до статистики потрапляли кримські та всі донецьки першачки. 

Заступник Міністра повідомив, що для дітей захоплених територій Донбасу початок навчального року буде відтермінований.

Водночас, за його словами, всі діти, які виїхали із зони АТО, безперешкодно будуть зараховані у навчальні заклади за місцем перебування.

Павло Полянський підкреслив, що забезпечення шкіл підручниками - на контролі Міністерства. Він наголосив, що «цього року, вперше за всю історію України, створено репозитарій, де на спеціальному сайті (https://ua.lokando.com) у вільному доступі безкоштовно для споживачів розміщено всі підручники для початкової школи та 6 класу».

Він також додав, що з резерву Міністерства та Харківської області буде направлено 1073 комплекти підручників для деяких населених пунктів Донецької області.

Заступник Міністра також повідомив, що реагуючи на виклики часу на Сході України, Міністерство освіти і науки спільно з ЮНІСЕФТ та ДСНС зробили відеоролики для дітей та інформаційні буклети, плакати та методичні рекомендації, «щоб максимально запобігти враженню мінами дітей та дорослих».