13 - для дев'ятикласників "Київські каштани", а 17 - остання ДПА

13.06.2014 10:46

У п'ятницю писали диктант, а у понеділок - ДПА за вибором. Які ж предмети будуть здавати дев'ятикласники? 

У пятницю 13 червня 2014 року усі учні 9-х класів України складали передостанню атестацію. Це була ДПА з української мови. Діти писали диктант на 167 слів. 

Традиційно,  за присутності міінстра освіти було жеребом визначено номер диктанту. Однак для Сергія Квіта - це був перший вихід на телебаченні. 

Як почули всі девятикласники та вчителі по Українському радіо та побачили - з телеекранів Першого національного телеканалу, честь визначити номер випала Вікторії Михайловській, учениці 1 класу київського ліцею № 303 суспільно-природничого профілю, та Борзенко Богдану, учню 2 класу школи «Славута» м. Київ.

Вони обрали з лоторону кульку з № 100. Вперше в історії було витягнуто останній номер диктанту. 

Це текст «Київські каштани», який розміщений у «Збірнику диктантів для державної підсумкової атестації з української мови. 9 клас».  


У понеділок - вівторок 16-17 червня 2014 р. учні 9-х класів складіть останню атестацію. У кожної школи вона буде різна. Адже предмет затверджували педагогічні ради загальноосвітніх навчальних закладів. 

Згідно з опитуванням проведеним у соціальній мережі група "Типовий девятикласник" за посиланням: vk.com/typical9th?w=poll-62284544_46643

з 1907 учасників опитування - більшість респондентів будуть складати ДПА з іноземної мови (43,6%), а також - з української літератури (16,9%), правознавства (14,5%) та історії України (11,0%). 

Решта предметів мають невелику кількість учасників ДПА. З поміж цього переліку назвемо лиш світову літературу (4,0%). Що цікаво, 3,1% опитаних назвали ДПА за вибором - фізичну культуру. 

Крім того, багато випадків було названо учнями 9-х класів України, коли будуть складатись ДПА з переліку обовязкових предметів (біології, географії тощо).

А потім учнів 9 класів чекає вручення свідоцтв і канікули, а для декого вступ до інших навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.