14 жовтня - День захисника України (День захисників Вітчизни)

14.10.2015 07:07

Як свято, цей День прийшов на зміну не менш популярного колись всенародного Дня Червоної Армії. Радянська держава не «балувала» свій народ великою кількістю всіляких свят і пам’ятних дат. 

В Україні День захисників Вітчизни закріплений на підставі Указу Президента незалежної України № 202/99 від 23 лютого 1999 року в переліку пам’ятних дат і професійних свят.

Однак останні події початку 2014 року і неоголошена війна Росії проти України змусили переглянути багато поглядів українського суспільства. 

Відповідно до Указу Президента України № 806/2014 від 14 жовтня 2014 року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено нове свято - «День захисника України», яке тепер відзначається щорічно 14 жовтня, в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»). Цим же Указом визнається таким, що втратив чинність попередній Указ Президента України від 23 лютого 1999 №202.


У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників нашої Вітчизни! Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя!