6 грудня - День Збройних Сил України !

06.12.2015 10:48
6 грудня - День Збройних Сил України !
 
У цей день висловлюємо слова щирої вдячності військовослужбовцям, працівникам і ветеранам Збройних Сил за патріотизм, професіоналізм і самовіддану службу на благо нашої держави.

У всі часи ваша ратна майстерність, цивільні й етичні якості випробовуються і оцінюються за найвищими, безкомпромісними мірками.

6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла Закони «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України», з того часу саме ця дата увійшла в історію сучасної Української держави як День Збройних Сил України.
 
Відтоді, через миролюбний зовнішньополітичний курс молодої української держави, її позаблоковий статус та оборонний характер Воєнної доктрини, керівниками держави проводилась політика реформ і скорочення Збройних Сил. Проте, трагічний досвід збройного конфлікту, який виник на території нашої країни показав, що Збройні Сили мають посідати центральне місце в загальній системі безпеки держави і потребують стабільного матеріально-технічного забезпечення, вчасної модернізації і високофахового особового складу.
 
Ці етапи становлення українського війська стали вкрай болючими через гіркі втрати під Саур-Могилою, Іловайськом, Дебальцево та Донецьким аеропортом. Подвиг аж до смерті багатьох солдатів і командирів вписав нову сторінку в літопис нашого воїнства. Прошу всіх вас, дорогі брати і сестри, нині молитовно вшанувати пам’ять полеглих за територіальну цілісність нашої держави. Багато з них загинули у розквіті сил, не народили дітей, – це страшна національна трагедія! Хай Всемилостивий Господь упокоїть їх душі з праведними і сподобить їх Царства Небесного!
 
Сьогодні Збройні Сили – це справді Армія народу, зміцнена добровольцями, підтримана коштами громадян України та з широкою підтримкою волонтерського руху.
 
Донедавна в нашому сприйнятті слово «ветерани» стосувалося покоління, яке воювало у Другій Світовій і Великій Вітчизняній війнах, а також тих, хто брав участь у бойових діях за межами нашої Батьківщини. А сьогодні з’являється нове покоління ветеранів – молодих, уже обпалених війною. І вони потребують особливої уваги держави і суспільства.
 
Сьогодні військовослужбовці Збройних Сил України стоять на сторожі рубежів лінії розмежування, стримуючи поширення бойових дій на решту території України. Ми – мирний народ, який виховувався на засадах християнської моралі, і прагнемо розв’язати конфлікт без подальших людських жертв.
 

Щиро бажаємо вам, шановні військовики, міцного здоров’я, благополуччя, успіхів у служінні українському народові заради безпеки, миру і спокою доброго здоров’я, міцності духу, бадьорості, мужності й терпіння, а також належного матеріально-технічного забезпечення, щоб ви завжди були готовими і здатними успішно викнувати свій обов’язок!


Детальніше тут: https://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/