Аби виплачувати заробітну плату освітянам - не будуть підвищувати стипендію

26.12.2015 12:09

У 2016 році на освіту виділяється 11 млрд грн, 5 млрд грн з яких передбачено на виплату стипендій. Якщо в цих умовах підвищити стипендію студентам, то доведеться знизити зарплати викладачам, вважає перший заступник міністра освіти і науки Совсун.

Тому, стипендії студентам "заморозять" і підвищувати не будуть, оскільки не вистачає засобів. Про це заявила Інна Совсун, передає ТСН.

Нагадаємо, з 1 вересня уряд підвищив стипендії учням та студентам, які входять до категорію соціально незахищених. Отримувати від держави стипендії за успішне навчання мають право тільки студенти стаціонару.

Розмір стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить 311 грн на місяць, для студентів вузів I-III рівнів акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр", – 622 грн.

Студентам (бакалаврам, спеціалістам, магістрам) вузів III-IV рівнів акредитації виплачують 825 грн.

Також існують соціальні стипендії для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків. Для учнів ПТУ такі виплати складають 961 грн, для вузів – 1989 грн.