Держава надрукує всі підручники, що брали участь у конкурсі

28.05.2015 14:03
У середу 27 травня 2015 року Конкурсна комісія оголосила висновки щодо відбору підручників для учнів 4 і 7 класів, 
Результати Конкурсу підручників для 4-х і 7-х класів зазаначені у протоколі №2 Конкурсної комісії.
Відповідно, конкурс відбувся. До друку за кошти державного бюджету запропоновано всі підручники, які отримали результати більше, ніж «0».  
 Оголошення висновків відбувалося в Міністерстві освіти і науки України під час онлайн-трансляції https://pedpresa.ua/128574-vebinar-23.html за присутності директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрія Кононенка, членів Конкурсної комісії, представників Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН, авторів підручників, громадськості.
 
Галина Усатенко, голова Конкурсної комісії, поінформувала, що рішення було винесено після узагальнення результатів Конкурсу. Для цього комісія звіряла електронні результати відбору підручників на Репозитарії із результатами у паперовому форматі, які школи надсилали паралельно.
 
Окрім того, були враховані дані з уточненою чи виправленою інформацією, що надійшли від низки шкіл, через те, що вони допустили помилки під час оформлення відбору на Репозитарії (4 клас – 119 примірників, 7 клас – 141 примірник),  а також враховано дані про відбір підручників, які школи надіслали лише у паперовому вигляді (4 клас – 306, 7 клас – 287).
 
Наступним етапом Конкурсу є подання апеляцій учасниками.