Дев'ятикласники отримали свідоцтва - а тепер знову до школи?

19.06.2014 18:30

Від сьогодні - 19 червня 2014 року уже всі девятикласники України отримали свої свідоцтва про базову загальну середню освіту. Рішенням педагогічних рад та наказами директорів загальноосвітніх навчальних закладів всі вони випущені. Те чого так чекали 9 років сталося.  

У понеділок - четвер на цьому тижні тривали церемонії вручення документів. Згідно опитування проведеного на сторінці  Типового десятикласника   у більшості (47,1%) випускний було проведено 17-18 червня. Ще у третини (30,4%) випускного не буде. Всього взяло участь у опитуванні на вказаній сторінці 1847 учасників.

Від тепер, 15-16-літні колишні учні вільні. На відміну від своїх на два роки старших колег, колишні девятикласники можуть обирати де їм навчатись - продовжувати у рідному закладі, піти до ПТНЗ чи у коледж. Це залежить від рішення їх самих, їх батьків, ну, і звичайно рідних навчальних закладів. 

Згідно подібного  опитування на сторінці у вказаній соціальній мережі абсолютна більшість (74,1%) учасників, що взяли в опитуванні збираються продовжувати навчання у рідній школі. Ще 19,9% будуть вступати в коледжі, а 3,4% - в ПТУ. Правда, ще 2,5% учнів збираються сидіти вдома. Загалом взяло участь у цьому опитуванні 2752 учасники.