До ВНЗ за новими Умовами - з 11 липня

13.05.2014 12:45

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт підписав  наказ «Про внесення змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році» від 07.05.2014 № 553, яким затверджено зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році, говориться на офіційному веб-сайті МОН.

Згідно з наказом дату прийому заяв та документів від абітурієнтів перенесено, тому вступна кампанія 2014 року розпочнеться 11 липня. Однак дата завершення прийому заяв від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти залишається незмінною — 1 серпня не пізніше 12:00. Строк подачі документів особами, які вступають на основі повної загальної середньої освіти і мають проходити співбесіду, закінчиться 24 липня. Співбесіди та вступні екзамени у ВНЗ будуть проведені з 25 липня до 1 серпня.

Абітурієнти, які проходитимуть творчі конкурси, мають також встигнути подати документи до 24 липня. Творчі конкурси проводитимуться у кілька сесій з 21 липня до 1 серпня.

Передбачено, що рейтинговий список вступників із зазначенням рекомендованих до зарахування на бюджетні місця буде оприлюднено вищими навчальними закладами 2 серпня не пізніше 12:00, а зарахування вступників відбудеться протягом 11 — 18 серпня.

У 2014 році абітурієнти матимуть можливість подати заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу як у паперовій, так і в електронній формі. Традиційна паперова заява має подаватися особисто вступником.

Крім того, особливістю вступної кампанії 2014 року є зменшення ваги шкільного атестату, максимальний бал якого складатиме 60 балів. Внесений до Єдиної бази за 12-бальною шкалою, середній бал атестату про повну загальну середню освіту автоматично буде переведено у 60-бальну шкалу з використанням коефіцієнту «5».

Додаткові бали при вступі отримають абітурієнти, які є призерами IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук й нагороджені дипломами I-ІІІ ступенів або вступники, які є чемпіонами та призерами чемпіонатів України.