Досягнення освіти України 2013 року на думку Табачника

11.01.2014 18:49

На прес-конференції міністра освіти і науки України Д. Табачника, яка відбулася 10 січня 2014 р., була обрана тема "Підсумки розвитку освіти і науки у 2013 році" розповів про досягнення та рекорди освіти і науки у минулому році.

Пропонуємо вашій увазі рейтинг досягнень освіти України-2013: 

- затвердження Концепції профільної освіти (буде впроваджена з 1 вересня 2018 р.), в якій закладено суттєве посилення автономії школи у розподілі навчального часу (52%), створення індивідуальної освітньої траєкторії для кожного учня, впровадження професійних проб для усвідомленого вибору майбутньої професії.

-  успіхи і в комп’ютеризації та інформатизації шкіл.
"Ще п’ять років тому Україна замикала першу сотню країн за використанням інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі. Сьогодні, за оцінками світових експертів, ми вже посідаємо 62 місце, за три роки піднявшись майже на 40 позицій", - заявив міністр.

- максимальне фінансування програми видання навчальної літератури – понад 243 млн. грн, завдяки чому здійснено видання рекордної кількості назв підручників і рекордно максимальний наклад.

започатковання державних програм "Сто відсотків" та Національний проект "Відкритий світ"
"Свідченням належної якості української освіти безумовно є постійні перемоги наших учнів на міжнародних інтелектуальних змаганнях..."
 

-  успішна реалізація програми "Шкільний автобус" та акції "Урок плавання", завдяки який навчилися плавати майже 350 тисяч дітей та про 8 тисяч модернізованих та оновлених спортивних майданчиків у навчальних закладах.