Лікарчук слідчі дії вважає помстою за результати ЗНО

22.07.2015 17:24

Причина обшуків в Українському центрі оцінювання якості освіти – помста за результати зовнішнього оцінювання. Про це журналістам телеканалу 112 розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук.

"Що стало причиною цих слідчих дій, моя версія одна - це помста за результати зовнішнього оцінювання", - зазначив Лікарчук, підкресливши, що інших версій у нього немає.

У середу 22 липня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів України затверджено рішення про відсторонення від виконання обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука на час розслідування, яке проводять правоохоронні органи в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО), 

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт. 
«Оскільки дійсно є питання, на які потрібно дати відповідь. Міністерство освіти і науки України в першу чергу зацікавлене, щоб розслідування було відкритим і прозорим», - зазначив Міністр.
«Український центр оцінювання якості освіти – це надійний інструмент оцінювання якості» та заспокоїв абітурієнтів, їхніх батьків, вищі навчальні заклади, що ситуація з УЦОЯО не вплине на перебіг вступної кампанії.

Також Генеральна прокуратура викликала на допит чотирьох представників керівництва Українського центру оцінювання якості освіти. Про це під час брифінгу 22 липня повідомив заступник генпрокурора Олег Заліско, передає Інтерфакс-Україна"Повістки отримали всі керівники центру, чотири людини", - сказав він.

"У найближчі дні буде оголошено підозру окремим службовим особам у здійсненні корупційних злочинів. Позиція прокуратури в даному випадку є чіткою: якщо це керівник органу або його заступники, відповідно, в такому випадку буде прийнято рішення про звернення до суду про обрання запобіжного заходу - арешту", - заявив Заліско.