Міністерство накладає мораторій на перевірку навчальних закладів

25.03.2014 16:32

Міністерство освіти і науки в листі № 1/9-170 від 24 березня 2014 р., за підписом міністра С. Квіта, "Щодо зменшення кількості перевірок навчальних закладів" звернулося до органів влади на місцях з проханням накласти мораторій на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року.  

Освітянські громадські організації часто звертались до МОН  з приводу численних перевірок навчальних закладів, які здійснюються місцевими органами управління освітою, особливо під час завершення та на початку навчального року.

Очевидно, погодяться і педагоги, і керівники навчальних закладів, що значна кількість перевірок - це одна з найбільших проблем сучасної школи.

«Численні комісії та зростання кількості звітних матеріалів відволікають працівників від виконання основних обов’язків, що негативно впливає на роботу педагогічних колективів», - зазначають в освітньому відомстві.

«У зв’язку з цим просимо накласти мораторій на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року, окрім випадків, пов’язаних із загрозою життю та здоров’ю дітей», - йдеться у листі Міністерства освіти і науки до органів влади на місцях.