Міністр освіти С. Квіт про перспективи 12-річної середньої школи

15.06.2014 14:03

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт в інтервю газеті  gazeta "Дзеркало тижня" розповів про введення в перспективі 12-річного навчання в школі. 

— Звичайно, планується, тому що наша освітня система повинна бути суголосна з європейською системою. Інша річ, що в цьому питанні є професійна і політична складова. Тема 12-річки була страшенно вульгаризована Д. Табачником. Оцей дванадцятий рік формально був перенесений на дошкільну освіту. І якби європейські фахівці й експерти нас запитали, який у нас термін навчання, вони б отримали відповідь — 12-річний. Але насправді дошкіллю не приділяється належної уваги. 

Слід переглянути підходи до навчання у школі. Розробити нові навчальні плани, підручники, орієнтовані на 12 років. Знайти кошти на все це, врешті-решт. 

Тема впровадження 12-річної школи буде порушуватися. Але не зараз. На сьогодні це завдання не є першочерговим. Існують речі, які треба вирішувати негайно: прийняти закон про вищу освіту, розібратися у корупційних схемах у сфері освіти.