Міністром освіти залишиться Квіт

14.11.2014 16:24

На прес-конференції в п’ятницю, 14 листопада 2014 р., Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував політичним силам майбутньої коаліції кандидатури для розгляду можливості їх делегування до складу нового Кабінету Міністрів України.

«Основне – це публічність, - заявив Глава уряду. - Кожне прізвище, кожна кандидатура, кожна людина,  делегована політичною партією, – на всенародне обговорення. Попередніх варіантів, коли в стінах Парламенту за п'ять хвилин перед голосуванням роздавалися прізвища людей, які будуть міністрами і відповідати за долю держави, - при моєму керівництві Урядом не буде. Цей Уряд був затверджений на Майдані, новий Уряд повинен бути затверджений з огляду на принципи, за які боролися на Майдані», - наголосив АрсенійЯценюк.

На посаду Міністра освіти і науки Арсеній Яценюк запропонував делегувати Сергія Квіта від Блоку Петра Порошенка: «Ми разом готували закон про вищу освіту, цей закон прийнятий, і зараз почалася процедура його імплементації. На порядку денному закони про дошкільну, середню освіту і загальний закон про освіту. Протягом останніх декількох місяців багато в Міністерстві що зроблено, і Сергій Миронович може зреалізувати зміни в системі освіти».

Як ми вже повідомляли, 48-річний Сергій Квіт під час дострокових виборів до парламенту 26 жовтня 2014 р. балотувався по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу у складі виборчого списку Партії "Блок Петра Порошенка" під № 11. На посаду міністра освіти і науки Сергій Миронович був призначений 27 лютого 2014 року

 

Глава Уряду звернувся до партнерів із «Батьківщини» також делегувати на посаду віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Ігоря Жданова: «Ігор Жданов пройшов весь Майдан. Він кандидат наук, працював у низці дослідницьких і експертних центрів, у Раді національної безпеки і оборони».