Міністерство рекомендує відзначити 25-річчя Революції на гранті

23.09.2015 16:20
Міністерство освіти і науки України рекомендує навчальним закладам у жовтні провести заходи, присвячені 25-ій річниці Революції на граніті. (Лист МОН України №1/9-448 від 22.09.2015)
Заходи, присвячені 25-ій річниці Революції на граніті, проводяться з метою вшанування патріотизму і мужності української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Українського народу, а також утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії.

Рекомендації до відзначення у загальноосвітніх навчальних закладах 25-ї річниці Революції на граніті містять історичну довідку, орієнтовну тематику заходів, корисні інтернет-посилання тощо.

Заходи, присвячені Революції на граніті, школам рекомендовано проводити з 2 до 17 жовтня, що пов’язано із періодом тривалості цієї події. 

Також у міністерстві просять навчальні заклади активно висвітлювати заходи, що будуть проводитися на web-сторінках навчальних закладів та органів управління освітою. 

Методичні рекомендації до відзначення у загальноосвітніх навчальних закладах 25-ої річниці Революції на граніті розробив Український інститут національної пам’яті.