Можна взяти участь у створенні нової Інструкції з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах

13.07.2014 11:04

Міністерство освіти і науки України активно запрошує освітян до обговорення нових документів.

Серед цього широкого списку також ІНСТРУКЦІЯ З ДІЛОВОДСТВА У ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

До цього як відомо діяла з червня 2000 року  Інструкція з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів, затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 26.06.2000 № 240. А в минулому році буцла спроба запровадити Типову інструкцію з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності, затвердженою наказом № 1239 від 28 серпня 2013 р. 


Освітянське відомство вносить на обговорення проект нового документу з  метою встановлення єдиних вимог до ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах, строків зберігання документів, проведення експертизи цінності документів, особливо у закладах з малою чисельністю учнів та працівників, Міністерством було розроблено та погоджено Укрдержархівом проект нової Інструкції. 

Обгворення буде тривати до 25 липня 2014 р.  

Проект нової Інструкції містить 7 розділів, серед яких 3 нові, зокрема: розділ 5. «Складення номенклатури справ», розділ 6. «Формування справ, зберігання документів», розділ 7. «Експертиза цінності документів. Порядок підготовки справ до передачі для архівного зберігання» і 21 додаток.

З текстом нової ІНСТРУКЦІЇ можна ознайомтись на нашому сайті: Проект нової Інструкції з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах 

Пропозиції надсилати на електронну пошту: s_kharchenko@mon.gov.ua.