Німецьке товариство навчить українські школи енергоефективності

20.01.2016 18:33

Компанія «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» в рамках проекту «Створення енергетичних агентств в Україні» запускає новий проект під назвою «Школа Енергії». Партнерами проекту є компанія «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини, Асоціація «Енергоефективні міста України» (АЕМУ).

Для участі в проекті необхідно стати  членом Асоціації «Енергоефективні міста України». Відбір шкіл для участі у проекті проведе незалежне журі. А головне до 31 січня 2016 року подати заявку на участь у проекті. 

Проект стартує в січні та триватиме до жовтня 2016 року. Організатори відберуть 20 шкіл, які стануть учасниками.  Спершу для вчителів з відібраних шкіл українські та німецькі фахівці проведуть спеціальний тренінг з питань енергетичної освіти, а також основ енергоаудиту.

Кожна школа отримає комплект освітніх матеріалів та скриньку з необхідними технічними інструментами. Після тренінгу вчителі започаткують у своїх школах курс «енергетичного лікнепу» для учнів, а відтак учні разом з вчителями виконають простий енергоаудит будівлі своєї школи.

За підсумками аудиту буде розроблено та впроваджено програму дешевих заходів, спрямованих на зменшення споживання енергії шкільною будівлею.

Зазначений проект освітній і не передбачає закупівлі технічних засобів для підвищення енергоощадності й енергоефективності в будівлях.