Нові вимоги до опублікування результатів дисертацій

15.11.2012 18:01

Відповідний наказ № 1112 "Про опублікування результатів дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук" підписаний 17 листопада 2012 року в освітньому відомстві та зареєстровано в Міністерстві юстиції.

Документом затверджено вимоги до опублікування результатів дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук, а також вимоги до опублікованої монографії, що подається на здобуття наукового ступеня доктора наук.

Наказом установлено, що за темою дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук необхідна наявність не менше 20 публікацій у наукових (зокрема електронних) фахових виданнях України та інших держав.



У свою чергу за темою дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук необхідна наявність не менше п’яти публікацій у наукових (зокрема електронних) фахових виданнях України.

Також установлено, що у разі підготовки дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук на правах рукопису необхідна наявність опублікованої без співавторів монографії обсягом не менше 10 обліково-видавничих аркушів, яка містить власні результати наукових досліджень здобувача і відповідає вимогам до опублікованої монографії.

Відповідно до наказу спеціалізовані вчені ради при прийнятті до розгляду дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора та кандидата наук мають враховувати зазначені вимоги.

Додаткову інформацію див. у наказі МОНмолодьспорт "Про вимоги до опублікування результатів дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук" № 1112 від 17 жовтня 2012 року.