Обмеження на використання літератури учителями знято

10.03.2014 15:56

Міністерство освіти і науки своїм листом № 1/9-607 від 07.03.14 року відкликало лист, яким було встановлено обмеження на використання навчальної літератури у навчально-виховному процесі. Нагадаємо цей документ було видано  5 вересня 2013 року. В  цьому листі було повідомлено про заборону використання підручників без спеціального дозволу (грифу) МОН.

До уваги вчителдів! Відтепер у навчально-виховному процесі може використовуватися навчальна література, яка має відповідний гриф міністерства або схвалення для використання у загальноосвітніх навчальних закладах. Зазначена інформація має бути доведена до відома керівників навчальних закладів, вчителів, батьків та учнів.



За виконанням рішення слідкували спеціальні комісії Державної інспекції навчальних закладів, члени якої "здійснювали нагляд за діяльністю навчальних закладів" та жорстко реагували на "неправомірні дії" учителів та школярів. Підтримку міністерства здійснювали освітні чиновники на місцях. Багато педагогів відчули на собі результати таких перевірок.