Опорні школи отримають 3-5 мільойнів гривень

07.02.2016 19:04

В бюджеті 2016 року закладено 200 мільйонів гривень для інвестування пілотних опорних шкіл, -повідомив в інтерв’ю Громадському радіо  заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Як пояснив заступник міністра, йдеться передусім про сільську місцевість. За певними критеріями буде обрано так звану опорну школу, а школи, що навколо неї, стануть її філіями. Відповідно, буде призначено єдиного директора, який відповідатиме і за роботу філій.  «Для цього у нас існують інвестиційні програми, що допоможуть створити хорошу матеріальну базу. Опорні школи, що створюватимуться у регіонах, будуть отримувати гранти від 3 до 5 млн гривень, які мають бути витрачені на шкільні автобуси, лабораторії, енергозберігаючі технології та навчання вчителів. Переможуть ті закладам, які подадуть кращий проект розбудови шкільної системи у своєму районі. 

За словами заступника міністра, початкова школа має бути наближена до місця проживання дітей, а учні 5-х класів і старші зможуть їздити на уроки шкільними автобусами.  

Таких шкіл у області буде від 3 до 5. І як розпоряджатися коштами, вирішуватиме область. «Рішення щодо проведення реорганізації прийматиме лише територіальна громада, адже основою децентралізації є самоврядування», – наголосив заступник міністра.