Опорні школи в 2016 році закриють сільські школи?

26.02.2016 18:17
Міністр освіти і науки України Сергій Квіт 26 лютого 2016 року на засіданні колегії МОН України, зазначив, що у 2016 році першими по пріоритетності для Міністерства будуть питання середньої освіти, професійної освіти, а також всіх перспектив, пов’язаних із прийняттям законопроекту «Про освіту», включно зі створенням профільної школи
За словами Сергія Мироновича, одним із головних організаційних завдань, які МОН має втілити у 2016 році є створення мережі опорних шкіл. «Створюватися опорні школи будуть у різний спосіб. Для цього вже закладено кошти у бюджет,  також Міністерство має донорський проект для створення цієї мережі», - розповів Сергій Квіт. За словами Міністра,на початковому етапі впровадження заплановано устаткування зразкових опорних шкіл по одній на кожну область, включно з містом Києвом. Окрім того, впродовж 2016 року триватиме робота по обладнанню у загальноосвітніх навчальних закладах кабінетів для викладання фізики, хімії та біології.
 
Також відбулося засідання Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України. На розгляд атестаційної колегії було винесено питання присвоєння вчених звань професора, доцента, старшого наукового співробітника, присудження наукових ступенів доктора і кандидата наук, функціонування спеціалізованих вчених рад (утворення та відмову в утворенні), включення (відмову у включені) наукових видань до Переліку наукових фахових видань України.
 
Зокрема, з різних причин було відмовлено у присвоєнні вченого звання доцента – 13 здобувачам, професора – 8.
 
У зв’язку з наявністю великої кількості текстових запозичень без посилань у дисертаційному дослідженні Пашкова В.С. Атестаційна колегія МОН позбавила його наукового ступеня доктора філософських наук.
 
Було скасовано рішення про присудження наукових ступенів – 4 здобувачам (з них 3-м здобувачам – за виявлені факти плагіату).