Педагогів-зрадників - 7 відсотків?

05.09.2014 14:47

Міністр освіти та науки Сергій Квіт вважає, що не можна допускати до роботи з дітьми та молоддю вчителів та викладачів, які співпрацювали з терористами.  

За оцінкою міністра, освітян-зрадників у звільнених від російських найманців регіонах – близько семи відсотків. Їх вже почали звільняти з роботи.

Йдеться про невелику кількість директорів шкіл, вчителів, освітянських чиновників, які свідомо і самовільно підтримували чи навіть брали участь в антидержавній діяльності так званих «ЛНР» і «ДНР», розповів заступник міністра Павло Полянський. -  Адже абсолютна більшість педагогів на Донбасі проявили патріотизм і громадянську позицію. «Йдеться ж не про люстрацію, а про те, кого ми хочемо бачити біля наших дітей», - зауважив Павло Броніславович.  

Як відомо, зараз ідуть розслідування. "Ми маємо сьогодні приклади, коли звільняються з роботи ті освітяни, які знову чомусь влаштувались на роботу при українській владі", - сказав Сергій Миронович. 

У середу 3 вересня 2014 р. наказом директора департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації, на підставі Законів України «Про державну службу» та «Про освіту»  звільнено головних спеціалістів департаменту освіти і науки Донецької ОДА: Людмилу Арутюнян, Ірину Михайлову та Людмилу Саприкіну за підтримку антидержавної діяльності так званої «ДНР» і порушення Присяги державного службовця.

Міністерство освіти і науки України  у листі від 29 липня 2014 р. за № 1/9-382 наголошує, що участь педагогічних працівників в антидержавній діяльності є грубим порушенням українського законодавства і тягне за собою правові наслідки - зокрема, визначені статтями 50, 56 Закону України «Про освіту», а також статтею 41, п.3. Кодексу законів про працю в Україні за вчинення аморального проступку. 

В освітянському відомстві звертають увагу педагогічних і науково-педагогічних працівників на те, що на них покладена особлива місія виховання високих моральних якостей та формування громадян, відданих своїй країні, що, власне, підтверджують своєю діяльністю абсолютна більшість українських освітян.