Перше ЗНО в 2015 році

24.04.2015 16:49
У пятницю 24 квітня 2015 р. відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури.
 
Як повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, явка абітурієнтів становила 95,4 %  від загальної кількості зареєстрованих.
 
Відповіді до завдань сертифікаційних робіт буде розміщено на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти протягом наступного дня.
 
Результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури будуть оприлюднені до 15 травня.
 
Як повідомлялося УЦОЯО, в основній сесії зовнішнього оцінювання зареєструвалося 288 977 осіб, із них 221 104 учні – випускники загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року, для яких результат зовнішнього незалежного оцінювання з української мови буде зарахований як результат державної підсумкової атестації. Також для участі в основній сесії зареєстровано 67 873 випускники загальноосвітніх навчальних закладів минулих років.
 
Під час реєстрації охочим взяти участь у зовнішньому оцінюванні з української мови і літератури було запропоновано обрати базовий або поглиблений рівень складності сертифікаційної роботи. Бажання скласти тест з української мови і літератури поглибленого рівня виявили 21 583 майбутніх абітурієнти (7,5%) від кількості зареєстрованих для складання тесту із цього предмета.