Перший урок у 2014/2015 навчальному році - на тему "УКРАЇНА - ЄДИНА КРАЇНА"

26.06.2014 18:11

Міністерство освіти і науки України вже в середині червня визначило тему першого уроку, який будуть проводити 

класні керівники загальноосвітиніх навчальних закладів у понеділок 1 вересня 2014 року.

Тема загальноприйнятна в цьому році "УКРАЇНА - ЄДИНА КРАЇНА"

Заступник міністра Павло Полянський на власній офіційній сторінці у соціальній мережі повідомив, що "за інших обставин можна було б, вважаю, подискутувати щодо доцільності дотримання традиції щопершого вересня проводити такий урок. Нерідко в попередні роки все зводилося до формального виголошення вчителем тез на тему, спущену "згори". Але нині всі адекватні люди, від дітлахів до старших людей, щиро й болісно переймаються викликом, перед яким нас поставили російський імперіалізм й внутрішні антидержавні елементи. Це питання, яке не може не спонукати кожну й кожного до зацікавленого діалогу. Відтак, міністерство, правдиво - суспільство, визначилося з темою Першого уроку 2014/2015 навчального року: "УКРАІНА - ЄДИНА КРАЇНА"

Тож, МОН України в листі fs2Листі № 1/9-318 "Про тему Першого уроку в 2014-2015 навчальному році"   рекомендує розпочати 01.09.2014 р. новий навчальний рік Першим уроком на тему «Україна - єдина країна».

Перший урок нового навчального року має стати поштовхом до подальшої роботи з об'єднання учнів, педагогів, батьків довкола спільної цінності - територіальної цілісності держави, згуртованості суспільства, розв'язання проблем шляхом діалогу, пошуку загальнонаціонального консенсусу. Важливо донести до учнів, що наявність у громадян різних поглядів з тих чи інших питань є природним станом громадянського суспільства. При цьому непорушними є державний суверенітет, незалежність, територіальна цілісність і демократичні засади державного устрою.

Методичні рекомендації щодо проведення Першого уроку будуть надіслані додатково.