Підручники для учнів та вчителів будуть безкоштовними

27.01.2016 17:12

У вівторок 26 січня 2016 року депутати Верховної Ради України ухвалилили Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників". За відповідне рішення у понеділок ввечері проголосувало 235 народних депутатів.

Зокрема, новим законом встановлюються державні гарантії  з боку держави «на безоплатне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України». При цьому, реалізація цього завдання покладається на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти.

 
Відповідні зміни передбачається внести до статей 12, 35 Закону України «Про освіту» та статті 37 Закону «Про загальну середню освіту».


Автори законопроекту наголошують, що прийняття та реалізація проекту закону дозволить зменшити соціальну напругу, сприятиме поліпшенню організації освітнього процесу та забезпеченню соціального захисту учнів шкільного віку, їх батьків та педагогічних працівників.