Позбавлено ліцензії вуз Поплавського

26.11.2014 12:42
Мало хто знав, що у Києві є два університети культури - державний - Київський національний  університет культури і  приватний з такою ж назвою.  
 
У кінці жовтня цього року Приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури»,  звернувся до Міністерства освіти і науки України (МОН) з проханням провести чергову акредитаційну експертизу (перевірку кожної спеціальності, яку необхідно проходити кожні п'ять років, інакше виш можуть позбавити ліцензії). Остання акредитація закладу проводилася у червні 2010 року. В січні 2014 року вишу було продовжено ліцензію, - повідомляє сайт "Дзеркала тижня". 
 
Відповідно, експертна комісія МОН прийшла з перевіркою за вказаною в установчих документах адресою, однак виявилося, що виш фізично не існує, а тільки на папері. 
Тому Акредитаційною комісією Міністерства освіти і науки України було прийнято рішення анулювати ліцензію Приватного вищого навчального закладу «Київський університет культури», засновниками якого є Поплавські - ректор  з сином. Рішення було прийнято одноголосно .
 
За даними журналістського розслідування Марії Землянской зі «Слідство.Інфо», Поплавський використовував  схему з використанням приватного «клона» Київського  національного університету культури і мистецтв (КНУКіМ), платно навчаючи студентів у своєму приватному вузі під назвою Приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури», відомому як КУК.
Так, студенти перші три курси числилися в КУК, за що платили чималі гроші. Однак за фактом навчання проходило на базі державного вишу.
Наразі справу передано до Генеральної прокуратури України.