Предметні олімпіади: все як і раніше

10.09.2015 14:00

Міністр освіти і науки підписав 7 вересея 2015 р. Наказ "Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів", згідно з яким у цьому навчальному році буде проведено 21 учнівську олімпіаду та 12 учнівських турнірів.

Перший етап Всеукраїнських учнівських олімпіад буде проведено у жовтні, другий етап відбудеться у листопаді-грудні, у січні-лютому 2016 року проведуть третій етап шкільних олімпіад.

Організаційно-методичне забезпечення проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад та Всеукраїнських учнівських турнірів з навчальних предметів здійснюватиме Інститут модернізації змісту освіти.

Також на інститут покладена організація та координація проведення ІV етапу учнівських олімпіад та проведення фінального етапу учнівських турнірів у 2015/16 навчальному році.

Органам управління освітою доручено до 12 вересня подати до Інституту модернізації змісту освіти пропозиції щодо персонального складу журі фінального етапу Всеукраїнських учнівських турнірів юних фізиків, хіміків, математиків, винахідників і раціоналізаторів, біологів, правознавців, географів, економістів, інформатиків.

У свою чергу до 21 грудня 2015 року мають бути подані пропозиції щодо персонального складу журі ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад і фінального етапу Всеукраїнських учнівських турнірів юних істориків, юних журналістів, юних філософів та релігієзнавців.

Органам управління освітою, в яких планується проведення ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад і фінального етапу Всеукраїнських учнівських турнірів необхідно подати до Інституту модернізації змісту освіти пропозиції щодо програм і складу оргкомітетів відповідних змагань.

Як відомо, метою проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів є пошук, підтримка та розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді.