Розробляється новий Закон України "Про середню освіту"

11.11.2014 17:22
Міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив про те, що Міністерство освіти і науки України спільно з комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради України розробляє законопроект "Про середню освіту".
«Ми працюємо над законом про освіту. Це буде рамковий закон для сфери середньої освіти, це буде базовий закон для цього рівня освіти. Ми працюємо над проектом закону про професійну освіту та законом про науку і наукову діяльність», — заявив Квіт.
За словами Квіта, проект закону про середню освіту регулюватиме проведення структурних реформ у школах, а також передбачатиме збільшення зарплат вчителям.
Квіт наголосив на тому, що потрібно забезпечити певну автономію наших шкіл, нові європейські стандарти освіти в школах.
Основний сегмент сфери освіти — це середні школи, дитячі садки, професійно-технічні навчальні заклади, тому саме він потребує проведення структурних реформ.
Голова комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що в проекті Концепції розвитку освіти в Україні «необхідно передбачити такі зміни, які б забезпечили можливість реальних соціальних ліфтів для наших дітей. Щоб освіта дало можливість подолати соціальну бідність».