Щоденник КОНКУРСУ "УЧИТЕЛЬ РОКУ" День 2-й

02.02.2016 17:33

У вівторок 2 лютого 2016 року змагання конкурсантів почались з майстер-класів. 

Цей конкурс наочно демонструє творчість вчителя та дає йому показати певну родзинку своєї педагогічної діяльності, а також розкриває, як Особистість. 

В межах нашої методичної проблеми "Формування у старшокласників умінь використовувати інформаційні ресурси у процесі навчання історії" ми працювали в ході майстер-класу з колегами - конкурентами та членами журі. 

Темою майстер-класу стало створення віртуальних музеїв. А темою музею "Життя та побут українського населеннят на початку ХХ ст." 

 В ході творчої діяльності учасники заходу обєднались в дві групи. Група "А" працювали над створенням віртуального музею на нашому власному сайті, використовуючи електронні інформаційні ресурси. 

А представники групи "Б" застосовували під час створення віртуального музею традиційні (паперові) електронні ресурси. Результат в обох групах був достатньо високий. А це свідчить про перспективність обох видів інформаційних ресурсів, відзначали учасники майстер-класу під час рефлексії. 

Крім того, ми разом з учасниками безпосередньо брали участь і в інших майстер-класах. Від так були залучені до розв’язання історичних завдань, з використаннямSWOT-аналізу, методу скрайбінгу, а також до участі в імпровізованій інтерактивній олімпіаді з історії.

У другій половині конкурсного дня (після обіду) ми разом з іншими учасниками конкурсу змагалися у випробуванні «ІКТ грамотність»: створювали записи на власному веб-сайті.