Шкільні автобуси закриють сільські школи

06.06.2015 15:56
Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України 5 червня 2015 року.
 
Він повідомив, що Міністерство не раз заявляло про те, що це перша державна програма, яка буде відновлена.  «Питання оптимізації навчальних закладів - окреме питання, бо у нас є навіть такі навчальні заклади, в яких взагалі не відбувається навчальний процес. А діти, які там формально навчаються, ніколи не зможуть вступити в університети. Це - неприпустимо. Питання якості - це завдання номер один», - підкреслив МСергій Миронович. Тому, сьогодні актуальним залишається питання програми «Шкільний автобус», особливо для дітей у сільській місцевості, де малокомплектні школи та необхідно забезпечити доступ до якісної освіти. 
 
На придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, які проживають у сільській місцевості, передбачено кошти, яких вистачить лише на 40-50 автотранспортних засобів. Тобто по 2 автобуси на область.  За словами Сергія Квіта, МОН шукає можливості для забезпечення перевезення дітей та веде переговори з виробниками шкільних автобусів про пільгові умови придбання.