Стипендія до 730 гривень

26.07.2012 15:54

Згідно прийнятої урядової постанови "Про встановлення розмірів стипендій учнів професійно-технічних закладів та студентів ВНЗ", базовий рівень стипендій учнів професійно–технічних закладів та студентів вищих навчальних закладів підвищено у середньому на 37,5%.

За  словами віце-премєр-міністра С.Тігіпка, учні професійно-технічних навчальних закладів відтепер отримуватимуть з 1 вересня 2012 року - 275 гривень, стипендія студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр" становитиме 550 грн.

Студенти вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними рівнями "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр" отримуватимуть стипендію у розмірі 730 грн.



Також за словами віце-прем’єра більш значне підвищення стипендій передбачено для дітей-сиріт. Так, для учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, - базовий рівень стипендій збільшується з 550 до 850 грн. Для студентів вузів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, стипендію збільшено з 1160 грн. до 1760 грн.

Урядовець наголосив, що востаннє стипендії для студентів підвищувались у 2008 році і з того часу лише індексувались на рівень інфляції. За його словами, прийняте рішення захистить права студентів на гідну стипендію, розмір якої має переглядатись щороку з урахуванням рівня цін.