Студенти Великої Британії залишились без стипендії

18.01.2016 16:53

Уряд  Великої Британії прийняв постанову про скасування студентських стипендій. 

Раніше стипендію отримували студенти з сімей, чий дохід не перевищував 25 000 фунтів стерлінгів на рік. Максимальний розмір матеріальної допомоги становив 3 387 фунтів на рік із пропорційним зменшенням залежно від рівня доходів сім’ї (що ближче до визначених документом 25 тисяч, то меншою була студентська виплата).

Однак уряд пропонує студентам отримати позику до 8 200 фунтів на рік, проте в борг. Її треба буде повернути після закінчення навчального закладу, коли зарплата молодого фахівця сягне 21 000 фунтів на рік.

Таке рішення уряду консерваторів підпало під критику депутатів з опозиційних партій. Так лейбористи різко засудили скасування стипендій, оскільки рішення було прийнято без обговорення і голосування в Палаті громад Великої Британії.

Також, більше половини батьків, за даними дослідження проведеного Національним союзом студентів,  впевнені, що скасування стипендій суперечить заявленим планам уряду щодо підвищення доступності вищої освіти. А 20 % батьків, які мають сумарний сімейний дохід до 25 000 фунтів стерлінгів на рік, вважають себе постраждалими від заміни стипендій на позики.