У 2016 році на ЗНО буде більше предметів

01.02.2015 12:34

Згідно із наказом Міністерства освіти і науки України  № 64 «Про розроблення програм для проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році», виданим у четвер 29 січня 2015 року, будуть розроблятись нові програми для проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році. Документ підписано заступником міністра освіти Павлом Полянським.

Документ, крім вже звичних програм для проведення ЗНО з української мови та літератури, математики, історії України, географії, біології, фізики, а також п’яти іноземних мов: англійської, німецької, французької, іспанської та російської, перелік програм для проведення ЗНО у 2016 році буде розширений іншими мовними тестами з угорської, румунської, польської, молдовської, кримськотатарської, словацької, болгарської та новогрецької мов. 

Згідно з наказом Міносвіти департаментам загальної середньої та вищої освіти спільно з Інститутом модернізації змісту освіти вже до 1 березня цього року необхідно забезпечити розроблення зазначених програм ЗНО. З цією метою затверджено склад робочих груп, які мають забезпечити розроблення програм для проведення ЗНО з зазначених предметів.

До 5 березня цього року проекти програм будуть розміщені на сайті МОН для їх громадського обговорення. За наслідками обговорення вони будуть доопрацьовані з урахуванням висловлених зауважень громадськості.