Участь у Турнірі юних журналістів

29.11.2009 18:55

Опубліковано на сайті - hlukhiv.com.ua/articles/livetown/zmagannya_yunih_jurnalistiv.html?print  "Змагання юних журналістів" 

Вже стало доброю традицією для слоутських школярів брати участь в обласних турнірах юних журналістів.

Не сталось змін і цього разу. Команда «Stori mix» три останніх дні листопада на рівних боролася з командами міських шкіл. Цей представницький турнір проходив також традиційно в стінах гімназії № 1 обласного центру.

Єдине що стало на заваді, за свідченням самих юних журналісток, а це десятикласниці зі Слоута Прилуцька Ірина, Головач Юлія та Рухляда Вікторія, та деяких членів журі, відсутність змагального досвіду. За п'ять років, скільки існує команда юних журналістів в Слоутській школі, це вже третій її склад. До цього кожна попередня команда відчувала смак призерства: друге місце в 2006 році та третє – в минулому.

До певного часу цьогорічна поїздка була під загрозою зриву. Адже участь у турнірі платна. Але якщо раніше вартість складала 100 – 200 гривень, то в наш кризовий час виросла до 330 гривень. І це плата за кожного учасника та керівника команди. Здавалось непідйомна сума. Але знайшлись добрі люди котрі підтримали творчі поривання школярів зі Слоута.

Мені, керівнику команди хотілось би висловити доземний уклін та слова вдячності батькам, котрі змогли заплатити по 200 гривень за своїх дітей. Проїзд до Сум та додому було оплачено відділом освіти Глухівської райдержадміністрації (начальник Алла Григорівна Коваленко). Велику організаційну та фінансову допомогу команда відчувала також від завідуючої районним методичним кабінетом відділу освіти Світлани Володимирівни Смик та директора Слоутського НВК Миколи Володимировича Шутка. Також меценатську підтримку, що стала надважливою, зробили ТОВ «Агрофірма імені Чапаєва» (директор Галина Петрівна Шутко) та приватний підприємець Віктор Якович Левченко.

Відчуваючи таку підтримку команда здобувши досвід, безперечно, стала впевненішою. За рішенням авторитетного журі, до якого ввійшли сумські журналісти та викладачі Сумського держуніверситету на чолі з керівником інформаційного відділу обласної ради Іваном Бойченко, слоутська команда «Stori mix» перемогла в номінації «Найтолерантніша команда». Всі учасники команди отримали грамоти та подяки, підписані начальником управління освіти та науки облдержадміністрації Любов'ю Пшеничною, а також заохочувальні призи. Авторитетний член журі, старший викладач кафедри філології та журналістики Сумського держуніверситету Володимир Садівничий вручив бібліотечку з основ журналістики саме нашій команді. А капітан слоутчан Ірина Прилуцька була визнана оргкомітетом найкращою в номінації «Винахідливість».

Крім слоутської команди в турнірі брали участь дві сумські команди (гімназія № 1 та школа № 10), а також юні журналісти із Шостки, Тростянця та Роменського району.

Команда Слоутського НВК

Команда Слоутського НВК вп'яте брала участь у обласному турнірі юних журналістів, а в цьому складі була визнана «Найтолерантнішою».

 

Капітан слоутської команди Ірина Прилуцька

Капітан слоутської команди Ірина Прилуцька була визнана кращою в номінації «Винахідливість» та отримала бібліотечку від старшого викладача СумДУ Володимира Садівничого.