Відкриття Галереї ветеранів війни - учителів школи

25.04.2010 18:27

ПРо це було написано на сайті Глухова за посиланням hlukhiv.com.ua/articles/history/galereya_veteraniv_u_slouti.html?print

"Галерея ветеранів у Слоуті" 

В переддень важливої дати 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні всі прагнуть віддати шанування і повагу ветеранам.

Пошуковцями Слоутського НВК, разом з заступником директора по виховній роботі Ларисою Миколаївною Левченко було знайдено унікальну фотографію першого воєнного 1941 року. На ній зображено вчителів та випускників 7-го класу Слоутської неповної середньої школи. В першому ряду (шостий зліва) це тодішній директор Іван Андрійович Куценко. Звертаємось до читачів з проханням. Хто впізнав когось на фото повідомте будь-ласка за телефоном 66-4-38 або (099) 071 07 47 begin_of_the_skype_highlighting              (099) 071 07 47      end_of_the_skype_highlighting. Дуже вдячні за співпрацю.

Адміністрація, педагогічний колектив та пошуковці Слоутського НВК приділяють велику увагу увіковіченні пам’яті про події 1941 – 1945 років. В рамках Місячника обороно-масової роботи, присвяченого 65-річниці Великої Перемоги в школі зараз проходять заходи, уроки пам’яті, спортивні та патріотичні змагання серед учнів, догляд за могилами ветерана війни, першого директора Слоутської школи (1930-ті роки) Миколи Артемовича Книша, Героя Радянського Союзу Олексія Євстахійовича Трибунського, учасника бойових дій в Афганістані Михайла Олександровича Оничка, а також класні години, волонтерську роботу.

Пожвавився інтерес дітей до роботи Слоутського краєзнавчого музею. В переддень 9 травня в Слоутському НВК відбудеться історично-патріотична учнівська конференція присвячена 65-річчю Великої Перемоги.

За ініціативи директора Слоутського НВК Миколи Володимировича Шутка зараз ведеться активна робота по підготовці Галереї вчителів та працівників школи – учасників війни. Юні пошуковці під керівництвом вчителів історії Андрія Петровича Гриценка та Оксани Володимирівни Мовчан працюють над пошуком інформації про ветеранів та їх фотографій. На даний момент вдалось систематизувати інформацію по більшості із них.

Хотілось би назвати їх прізвища. В першу чергу — це директори Слоутської школи Куценко Іван Андрійович та Гапоненко Степан Григорович. Перший з них був призваний на війну з цієї посади і знову очолював сільську семирічку в 1944 – 1959 році. Протягом наступних п’яти років очолював школу Степан Григорович.

Майже три десятиліття працював завучем Слоутської школи Беніамін Ісакович Красовицький, а вчителями Дмитро Макарович Кулик та Петро Прокопович Приходченко. Спеціалістами своєї справи протягом багатьох років були шкільний колгосп Іван Якович Зюзько та медпрацівник Костянтин Сергійович Демиденко.

     
  закінчили в червні 1941 року школу, а завтра була війна  
     

 

Комментарии:

  • Гость | 22 мая 2010 г. [# :( Редактировать]

    Спасибо, что упомянули Гапоненко Степана Григорьевича. Я его внук и мне очень приятно, что Степана Григорьевича помнят в Слоуте.