В 12 клас діти підуть в 2021 році

12.11.2015 17:22
У середу 11 листопада 2015 року під час засідання Уряду Міністр освіти і науки України Сергій Квіт представив проект закону «Про освіту».
 
Сергій Квіт розповів про основні засади законопроекту, зокрема,  структуру освіти, децентралізацію управління освітою, запровадження державного приватного і державного громадського партнерства, освіту впродовж життя.
 
Законопроект «Про освіту» передбачає такі рівні повної загальної середньої освіти: початковий – 4 роки навчання, базовий (основна школа) – 5 років і старша профільна школа – 3 роки.
 
Законопроектом передбачено, що навчання учнів за програмами дванадцятирічної повної загальної середньої освіти розпочнеться:
 
для початкової освіти – з 1 вересня 2018 року;
 
для базової середньої освіти – з 1 вересня 2022 року;
 
для профільної середньої освіти – з 1 вересня 2019 року.
 
 
Стосовно структури освіти Сергій Квіт зауважив, що до неї включено позашкільну освіту, а також освіту для дорослих. «Сучасна людина навчається впродовж життя, тому що ніякої освіти, ніякого диплому ніколи не буде достатньо», - додав Сергій Квіт. Також проектом закону передбачена можливість для батьків вирішувати, коли їхні діти підуть до школи -  або в 6 років, або в 7 років.