В школи куплять нові класи фізики та хімії

07.10.2015 18:22

Вже цього року на закупівлю класів фізики буде виділено 100 мільйонів, а в проекті бюджету на наступний рік заплановано 250 мільйонів на обладнання класів фізики і хімії. Про це у своємуFacebook повідомила перший  заступник міністра освіти і науки Інна Совсун:

"Минулого року я безуспішно намагалась вписати в бюджет 2015 року гроші на закупівлю обладнання для кабінетів фізики і хімії в школах. Грошей тоді не виділили. Але півроку діставання Мінфіна і от маємо результат: ще в цьому році на закупівлю класів фізики буде виділено 100 мільйонів. На наступний рік в проекті бюджету заплановано 250 мільйонів на класи фізики і хімії", - повідомила заступник міністра освіти. Зазначимо, що кабінет хімії та фізики коштує 25-28 тисяч гривень. Тобто більше 3,7 тис. кабінетів куплять в цьомц році та ще 9,3 тис. - в наступному.  

"Без якісної природничої освіти в школі - ми ніколи не отримаємо інженерів, дослідників, науковців. А без цього інноваційний розвиток країни - просто не можливий!", - зазначила Інна Совсун.

Також за її словами, гроші направлятимуться на місця, а не в Міністерство освіти і науки.

"Ми зараз прописуємо механізм убезпечення таких закупівель, щоб гроші пішли на класи, а не на відкати", - наголосила перший заступник міністра освіти і науки.