В Таджикистані - замість ялинок спортивні змагання

22.12.2015 16:43

Міністерство освіти і науки Таджикистану як і два попередні два роки заборонило встановлювати і прикрашати та встановлювати ялинки у школах та дитячих садках республіки. Відповідне розпорядження підписав глава міністерства освіти  та науки Нуріддін Саїд.

Вирубка, установка і прикрашання ялинок, використання феєрверків і піротехніки, святкове застілля, вручення подарунків і збір грошей на Новий рік у навчальних закладах республіки заборонені.

А ще школярам і студентам заборонено організовувати масові святкові гуляння, а також бенкети в ресторанах та інші розважальні заходи, крім ранків безпосередньо в закладах освіти.

Щоб свято все-таки відбулось і новорічний настрій не зіпсувався, Міністерство освіти і науки Республіки Таджикистан рекомендує підготувати стінгазети, провести культурні та літературні заходи, а також організувати спортивні змагання.

Крім того, навчальні заклади отримали директиву, відповідно до якої у святкові дні треба організувати чергування з числа відповідальних осіб цих закладів із метою забезпечення пожежної безпеки та громадського порядку в навчальних установах.