Вчителів іноземних мов будуть заохочувати до міжнародних проектів та програм

27.09.2014 16:16
У  Міністерстві освіти і науки України за підписом заступника міністра освіти Павла Полянського у пятницю 26 вересня 2014 р. побачив світ Лист за № 1/9-495 «Щодо вдосконалення фахової майстерності вчителів іноземних мов»
Причина його появи - це реалізація основних положень «Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом» у частині, що стосується освіти, яка для України є особливо важливим забезпечення умов оволодіння іноземною мовою учнями  загальноосвітніх навчальних закладів.   
За даними моніторингу стану вивчення іноземних мов, результатами зовнішнього незалежного оцінювання, вчителі іноземної мови мають нагальну потребу підвищувати свій фаховий рівень, - говориться у згаданолму документі. 

З метою адаптації програм фахової перепідготовки вчителів  іноземної мови до загальноєвропейських освітніх стандартів та подолання усталених стереотипів щодо ролі вчителя у навчально-виховному процесі як передавача інформації МОН заохочуватиме вчителів іноземної мови загальноосвітніх навчальних закладів до участі у міжнародних проектах, програмах та курсах.
У листі зазначено, вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали у міжкурсовий період міжнародний сертифікат (диплом) CELTA, TKT — англійська мова; PRO-FLE — французька мова; GIDELFO — Professionelle Qualifizierung von Deutschlehrern — німецька мова, зараховуватимуть години фахової підготовки під час проходження планових курсів в інституті післядипломної педагогічної освіти.