Вчителі і батьки проти 12- річної системи навчання та укрупнення малокомплектних шкіл

15.09.2015 15:17
Під час круглого столу на тему «Реформа середньої освіти: школа  очима батьків, вчителів та директорів шкіл» директор фонду «Демократичні ініціативи  імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна зазначила, що згідно з дослідженням, переважна кількість опитаних батьків, вчителів та директорів оцінили якість середньої освіти в Україні на середньому рівні. Зокрема, 50% батьків задоволені своїми можливостями впливати на стан справ у школах. Однак близько третини всіх опитаних батьків визнають, що не беруть фактично ніякої участі у житті школи. 
Як повідомила директор фонду, батьки та вчителі не підтримують ініціативу із запровадження 12-річної системи загальної середньої освіти. «Новації сприймаються вчителями поки що з недовірою. Вчителі не підтримують 12- річну систему навчання, впровадження 3-етапної системи у середній школі, укрупнення малокомплектних шкіл», - розповіла Ірина Бекешкіна.
 
За її словами, існує і позитивна статистика – майже половина вчителів погодилися пройти ліцензування, як одну з умов підвищення їхньої зарплати.
 
Згідно з даними опитування, серед пріоритетних реформ та ініціатив, що могли б допомогти вчителям працювати якісніше, переважна більшість опитаних вчителів та директорів назвали потребу покращити технічний рівень школи та необхідність зміни підходу до оплати вчителя.