Відпустка вихователів інклюзивних груп ДНЗ буде більшою, ніж у "звичайних"

09.08.2015 14:57

В результаті проведеної  роботу, яка за словами заступника міністра освіти і науки Павла Полянського, "потребувала значних зусиль, пошуків розумних компромісів при погодженні з іншими міністерствами і, коли було необхідно, впертості) щодо законодавчого врегулювання питання про відпустки, інклюзивні групи в дитсадках, запровадження посади помічника вихователя". 

Ще в кінці липня 2015 р. було внесено зміни до 3-х урядових постанов, якими врегульовано питання про створення інклюзивних груп у дитсадках, умови зарахування дітей до таких груп та щодо посади асистента вихователя. 

Зокрема, постановою КМУ від 29 липня 2015 року за № 530 затверджено зміни до Положення про дошкільний навчальний заклад. Також постановою КМУ від 29 липня 2015 року за № 531 затверджено зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 346 «Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам» та від 14 червня 2000 p. № 963 «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» і від 14 червня 2000 р. № 963» 
 
Зазначеними змінами до постанов, посаду асистента вихователя дошкільного навчального закладу включено до переліку посад педагогічних працівників і встановлено щорічну основну відпустку тривалістю 56 календарних днів (у тому числі вихователям, які працюють в інклюзивній групі).