Вихід друком нашої "Хрестоматії з історії України"

27.08.2011 18:39

Опубліковано  на сайті news.trk.net.ua/content/view/763/160/  "Журналіст на педагогічній ниві" 

Нещодавно у харківському видавництві "Основа" вийшли книги, автором яких є вчитель історії з Глухівщини. Андрія Гриценка і досі пам’ятають як глухівського журналіста та редактора газети "Данкор Глухов", яка нещодавно видавалась. Однак, Андрій Петрович заявив про себе ще й як автор книг з методики викладання історії. - Навчання дітей, улюблена історія та краєзнавство, журналістський досвід - це мої найбільші життєві захоплення, які з хобі переросли в роботу, - розказує про себе А. Гриценко, зараз завуч та вчитель історії Слоутського НВК. - Першою була видана ще в 2008 році краєзнавча розвідка "Слоут - моє рідне село". 

Участь в обласному етапі конкурсу "Учитель року" в 2010 та 2011 роках перегорнули нову сторінку - методичну. Вчитель зі Слоута публікує розробки уроків з історії та правознавства у всеукраїнському журналі "Історія та правознавство". Після цього співпраця розширилась до написання книг. У 2010 році побачили світ чотири новодруки, а саме: "Календарні плани. Історія України. Всесвітня історія. Правознавство 5-9 класи" та така ж книга для 10-11 класів. Вони були видані у співавторстві з іншими вчителями України. А ось два томи "Хрестоматії з історії України для 11-го класу" Андрій Гриценко написав самостійно.

В лютому поточного року в Харкові "Видавнича група "Основа" надрукувала ще одну книгу нашого земляка "Усі уроки до курсу "Історія України". 10 клас. Стандартний та академічний рівні". У березні побачить світ ще один підручник з всесвітньої історії для 10-го класу. Їх видавництво фінансує харківська "Основа". Автор зі Слоуту ділиться планами про ще одну книгу з історії рідного краю. Ним зібрано краєзнавчого матеріалу на три томи. Але коштів для їх друку немає. Можливо, патріоти нашого краю, любителі історії Глухівщини чи просто небайдужі люди допоможуть з видавництвом…

За матеріалами газети «Народна трибуна» у березні 2012 р.