Вихід перших наших книг у видавничій групі "Основа"

10.03.2011 18:30

Опубліковано на сайті hlukhiv.com.ua/articles/livetown/avtor_knig_iz_slouta.html  "Автор книг зі Слоута" 

 

Заступник директора та вчитель історії Слоутського навчально-виховного комплексу Андрій Гриценко став автором декількох книг з історії, що вийшли нещодавно у харківському видавництві «Основа».

Багатьом відоме це прізвище та ім’я, як глухівського журналіста та редактора газети «Данкор Глухов», яка нещодавно видавалась. Однак, Андрій Петрович заявив ще й про себе, як автора книг з методики викладання історії.

- Навчання дітей, улюблена історія та краєзнавство, журналістський досвід це мої найбільші захоплення життя, які з хобі переросли в роботу, — розказує про себе А. Гриценко. — Першою була видана, ще в 2008 році краєзнавча розвідка «Слоут – моє рідне село». Вона була презентована в тому ж таки році на Дні села зі сцени Слоутського Будинку культури.

Участь в обласному етапі конкурсу «Учитель року» в 2010 та 2011 роках перегорнули нову сторінку – методичну. Вчитель зі Слоута публікує розробки уроків з історії та правознавства у всеукраїнському журналі «Історія та правознавство». Після цього співпраця розширилась до написання книг. В минулому 2011 році побачили світ чотири книги. Це «Календарні плани. Історія України. Всесвітня історія. Правознавство 5 – 9 класи» та така ж книга для 10-11 класів. Вони були видані у співавторстві з іншими вчителями України. А ось два томи «Хрестоматії з історії України для 11-го класу» Андрій Гриценко написав самостійно.

В лютому, нинішнього 2012 року у Харкові «Видавнича група «Основа» видала ще одну книгу нашого земляка «Усі уроки до курсу «Історія України». 10 клас. Стандартний та академічний рівні». Книга, що має 224 сторінки представляє розробки всіх 35 уроків курсу історії України в 10 класі. Вона розрахована в першу чергу для учителів, що викладають історію, методистів та студентів педвузів.

В березні вийде світ ще одна така книга з всесвітньої історії в 10-у класі. Видавництво цих книг фінансує харківська «Основа». Тому автор із Слоута ділиться планами про ще одну книгу з історії рідного краю. Ним зібрано краєзнавчого матеріалу на три томи. Але необхідні кошти для її видачі. Сподіваємось патріоти нашого краю та любителі історії Глухівщини та просто небайдужі люди нададуть підтримку у видачі книги з історії Глухівщини.