Як дітям використовувати Інтернет

09.11.2013 17:39

За інформацією дослідження  корпорація «Microsoft» більшість батьків дозволяють дітям користуватися пристроями, сервісами, ігровими приставками. Та найпоширеніший гаджет – комп’ютер. 77% батьків дають дітям до нього доступ. Це навіть більше за тих, кому дозволено користуватися мобільним телефоном. Його, до речі, батьки готові придбати дитині в сім років.

Нинішні батьки виявилися навіть лояльнішими, аніж ті, хто лише планує батьківство. Майбутні матусі й татусі комп’ютери, мобілки та інтернет готові дозволити своїм чадам ще на два роки пізніше.

Водночас психологи радять не забороняти, а навчити користуватися. Першочергове завдання батьків – показати, як і де шукати потрібну інформацію, які сайти можуть бути корисні та цікаві для дитини, обираючи лише ті, що не шкодять розвитку особистості дитини і не перевантажують її.

Ось кілька «золотих правил» для юних юзерів:

  1. Обдумані кліки – Порадьте дітям з обережністю відкривати фотографії, аудіофайли та інші додані файли і не клікати на лінки в неочікуваних повідомленнях, навіть від друзів.
  2. Правильні програми – Допоможіть дітям обрати програми, які підходять саме для їхнього віку та розвитку.
  3. Безпечні соціальні мережі – Покажіть дітям, як зробити свою сторінку в соціальній мережі приватною. Попросіть їх додавати до кіл своїх друзів лише тих людей, із якими вони знайомі особисто. Заохочуйте дитину сприяти поширенню позитивного іміджу онлайн, коментувати з розумом та в міру.
  4. «Батьківська увага» – функція «батьківського контролю» в браузері та можливість створення окремого облікового запису зі спеціальними «дитячими» налаштуваннями – це ті мінімальні заходи, яких варто вжити усім батькам, щоб організувати безпечне цифрове середовище для своїх дітей».