Яценюк дав доручення відправити педагогів у відпустки, а що скаже на це Порошенко?

13.09.2014 12:22

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України у пятницю 12 вересня 2014 р. звернувся з листом до Президента Петра Порошенка з приводу інформації щодо доручення прем’єр-міністра України А. Яценюка від 15.08.2014 р.  № 29526/7/1-14  до Закону України від 31.07.2014 № 1622-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» до фінансових управлінь обласних та районних державних адміністрацій про необхідність економити кошти.

Справа потрібна в тяжких економічних і політичних умовах.  Однак, глава уряду А. Яценюк в документі вимагає: 

  • оптимізувати штатну чисельність працівників закладів та установ освіти, 
  • відправляти їх відпустки без збереження заробітної плати на визначений керівниками термін, 
  • встановлювати режим роботи на умовах неповного робочого часу, 
  • зменшувати або скасовувати стимулюючі виплати та підвищення посадових окладів, 
  • зменшувати надбавки і доплати, які встановлені у граничних розмірах без попередження працівників.

"Доручення Уряду, - говориться у листі до П. Порошенка, -  не відповідає ані нормам Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» № 1622, ані іншим законам та постановам Кабінету Міністрів України, а також Конституції України.

 У в’язку з цим просимо Вас, вельмишановний Петре Олексійовичу, як гаранта Конституції України, забезпечити дотримання трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти і науки та надати відповідні доручення щодо скасування зобов’язань обласним, Київській міській державним адміністраціям здійснювати заходи, які призведуть до порушення прав працюючих".

З текстом Листа можна ознайомитись за посиланням: lyst_poroshenky.doc (245248)