За перший день до ВНЗ подано більше 123,5 тисяч заяв від 43 тис. вступників

11.07.2015 12:47

У п’ятницю 10 липня абітурієнти почали подавати заяви та документи до приймальних комісій вищих навчальних закладів.  

За пергший день найбільше подали до таких ВНЗ: 

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка (4609);
 
Львівський національний університет імені Івана Франка (3979);
 
Національний університет "Львівська політехніка" (3769);
 
Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» (2731);
 
Національний авіаційний університет (2331);
 
Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара (2214);
 
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (2152);
 
Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (2079);
 
Київський національний торговельно-економічний університет (2078)
 
Державний вищий навчальний заклад "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана" (2067).

У 2015 році вступники, як і раніше,  зможуть подавати заяву на участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу у паперовій або в електронній формі.Прийом заяв від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти триватиме 3 тижні та завершиться о 18.00 годині 31 липня.

Прийом заяв та документів від осіб, які мають складати вступні екзамени або проходити творчі конкурси буде завершено на тиждень раніше – 24 липня. Творчі конкурси та вступні екзамени будуть проведені у період з 21 липня до 31 липня.

Кожен абітурієнт може подати заяви не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж три заяви у кожному з них.

Новацією цьогорічної вступної кампанії є визначення пріоритетності кожної заяви, які подаватиме абітурієнт. При цьому показник пріоритетності 1 означатиме найвищу пріоритетність.

Як повідомила під час круглого столу перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун - порівняно з минулим роком державне замовлення скорочено на 10-12%. Скорочення державного замовлення відбулося за рахунок зменшення на 23%, у порівнянні з минулим роком, кількості випускників шкіл. Окрім того, до числа випускників українських шкіл не потрапили абітурієнти з Автономної Республіки Крим.

«Кількість місць державного замовлення та кількість випускників шкіл збалансована та зараз набагато вища ніж за останні 10 років», - підкреслила перший заступник Міністра. 


Рейтингові списки вступників, які вступатимуть до ВНЗ для здобуття рівня молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення будуть оприлюднені навчальними закладами 4 серпня.

Після чого, вступники, які отримають рекомендації до зарахування, мають виконати необхідні вимоги до зарахування: для зарахування на місця державного замовлення до 18.00 години 08 серпня; на місця за кошти фізичних та юридичних осіб не пізніше 15 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбудеться 10 серпня. Зарахування вступників, які навчатимуться за кошти фізичних та юридичних осіб відбудеться не пізніше 17 серпня.